Au Cap Blanc

Gîtes met zwembad

Au Cap Blanc

Gîtes vanaf €450, -

L'Etable

4 pers Gîte

La Grange

4-6 pers Gîte

Wijnarrangement

Wijnwandelarrangement

Wij ontvangen u in het wijngebied van de Madiran en Pacherenc, (ca 120 km ten zuidoosten van Bordeaux).

In het glooiende landschap kunt genieten van de karakteristieke wijnen, weidse vergezichten en het uitzicht op de Pyreneeën. In de fabelachtige rust, omgeven door wijngaarden logeert u in uw eigen gîte (geheel ingerichte appartement) voorzien van alle gemak, eigen sanitair en gezelligheid. Binnen uw verblijf van 1 week, kiest u om – afhankelijk van de weersgesteldheid- 3 dagen te worden “ondergedompeld” in de wijn.

1e dag.

Wij ontvangen u om 15.00 uur voor een rondleiding en proeverij op Château Barréjat in Maumusson. Thuisgekomen heeft u tijd voor een mogelijke verkwikkende plons in het zwembad. Rond 19.00 uur nodigen wij u uit voor een aperitief buiten, aansluitend diner met bijpassende wijnen, laat u verrassen door het gastgerichte echtpaar.

2e dag.

cave-cooperatieveCave Coöperatieve

Na uw ontbijt vertrek om 08.30 uur (!)– te voet 5 km rond 09.45 uur bezichtiging en rondgang door de nabijgelegen Cave Coöperative van St. Mont, hier worden de door Nederlanders zeer geliefde, Gascogne wijnen geproduceerd. Diverse proeverijen van een droge witte Gascogne, een lichte rode Gascogne, een stevige Madiran Plenitude en een Pacherenc moelleux.

 

chateau-viellaChateau ViellaVervolgens gaan we verder, op naar ons volgende proefavontuur. Wel of niet ondersteund door een korte autorit, gaan we te voet langs de wijngaarden van de Madiran en Pacherenc naar Château Viella, waar 27 ha wijngaarden een ieder uitnodigen. Op unieke hoogte genieten wij van een picknick met roséwijn van dit Chateau.

Na de rondleiding door de kelders van Viella volgt de wijnproeverij en uw eventuele aankoop. De verdere middag alle kans rust te nemen, ten einde de avondmaaltijd geheel fris en fruitig tegemoet te treden. Het zwembad van Au Cap Blanc en de normaal te verwachten zonneschijn bieden alle genoegen.

’s Avonds gezamenlijke maaltijd, op het terras, eventueel met andere wijngenieters.

Het ligt niet in de aard van de gastvrouw al lang tevoren de inhoud van het streekgebonden menu te verklappen. Laat u verrassen! Dit geldt tevens voor de wijnen, want u wordt uitgedaagd, verrast zelfs door de wijnen die blind worden geproefd. Dit zijn niet louter streekgebonden wijnen, dus wees op uw hoede!

Afsluiting met koffie en Armagnac (we verblijven ook op de rand van de Bas-Armagnac streek).

 

3e dag.

chateau-de-milletChâteau Millet in Eauze

Na uw ontbijt , om 09.30 uur vertrek, met onze uitleg, naar Eauze, 35 km verder, de hoofdstad van de Bas-Armagnac. Aldaar ontvangst op Château Millet, door de eigenaresse Laurence Dèche voor een proeverij van Gascogne wijnen en Armagnac.

Alle kans om uw foto’s te schieten, terwijl u zich wellicht staande moet houden
met een glaasje Armagnac in de hand!

De markt in Eauze (donderdag), alsmede het centrum mag u niet voorbij laten gaan. Vlakbij de kathedraal bevinden zich diverse restaurants waaronder La Trattoria, waar keuken en bediening u zeker in opperste stemming houden. Wij adviseren u hier uw afsluitende lunch te gebruiken. Terug in Corneillan, onder het genot van een glas wijn, kijken wij uit naar uw bevindingen van de afgelopen dagen.

Alternatieve Châteaux en Domaines in overleg in te vullen.

 

Nog even alles op een rij:

• twee maal diner inclusief wijnen
• vier bezoeken aan wijndomeinen
• een picknick
• 2 flessen wijn als aandenken
• routekaart.

Prijs 2016 van dit driedaagse avontuurlijke wijnarrangement - op basis van de weekhuur van een 4 persoons gîte- bedraagt € 135,- p.p.

Back to top