Au Cap Blanc

Gîtes met zwembad

Au Cap Blanc

Gîtes vanaf €450, -

L'Etable

4 pers Gîte

La Grange

4-6 pers Gîte

Wijngaarden

Veel werkzaamheden gaan vooraf, alvorens in september/oktober kan worden geoogst. En dan nog..... je blijft afhankelijk van de weersomstandigheden, de ontwikkelingen in de natuur en de professionele aandacht van de wijnboer.

Voor de rode Côtes de Gascogne gebruikt men veelal de druivensoorten tannat, cabernet franc, cabernet sauvignon, fer servadou, gamay en merlot. In het algemeen zijn de wijnen uit de Côtes de Gascogne zeer in trek bij Nederlanders. Vraag uw slijter in Nederland of kijk in uw supermarkt en u kunt reeds een voorproefje nemen. Het zal slechts een voorproefje zijn, want hier in deze omgeving "beleeft" u het écht en snuift u volledig de ongekunstelde oorsprong.

De rode Madiran wijnen vinden hun basis in de tannat druif in samenhang met de cabernet franc en cabernet sauvignon. Wijnen die uitstekend geschikt zijn bij warme maaltijden, als vlees, wild- en grill gerechten. Deze karaktervolle wijnen doen een appèl op uw inlevingsvermogen en zijn – zeker na te zijn gedecanteerd – ronduit verrassend en een feest om te drinken. Aldus .... de Madiran is geen vlug tussendoor apéritief, dan kunt u wellicht beter een St. Émilion nemen. Een Madiran vraagt aan u om aandacht en nodigt u uit achterover te leunen en te genieten van dit wonderschone natuurproduct!

De fameuze Pacherenc (du Vic-Bilh) komt voort uit de petit manseng druif, een zeer kleine druif, met overeenkomstig minder vruchtvlees, doch met een verrassende smaak zowel de droge- als zoete witte dessertwijn. De droge witte Pacherenc is zeer geschikt bij visgerechten. De zoete Pacherenc met haar fabelachtige kleur is een parel bij uw voorgerecht van warm of koude foie-gras met warme appeltjes, of met echte bospaddenstoelen met wat knoflook en spekjes aangezet in de pan. Minstens zo verrassend is deze wijn bij uw chocolade dessert of uw orange-madrid met verse sabayon. U waant zich "in de hemel"....! En zo doorschrijvend over "onze wijnen uit onze omliggende wijngaarden", kunnen wij u van harte melden, dat wij trots zijn met zo'n rijkdom aan wijnen, hetgeen wij graag met u delen! Wees welkom en laat u overtuigen!

Wijnevenementen:

cave-de-st-mont

  • Château de Viella, diverse evenementen rondom de wijn van half july tot half augustus.
  • St Mont, eind maart start van het jaarlijkse wijn-evenementen programma St Mont Vignoble en Fête. 
  • Madiran wijnfeesten rond 2e weekeind augustus.
  • Safaritocht door de wijngaarden, aansluitend wijnproeverij met gelegenheid tot aankoop.
  • Open huis dagen onafhankelijke wijnboeren in de Madiran 3e weekend november.
Back to top