Pelgrims

De pelgrims komen als onbekenden bij ons en als vrienden gaan we de volgende dag weer uit elkaar, met vele van hen houden we contact. Wij halen de pelgrims op in Barcelonne du Gers (op de kleine brug over de Adour), of in Aire sur l'Adour (voor de kerk of het VVV kantoor). In overleg zijn er ook andere ophaal plaatsen te vinden.

Bij ons aangekomen drinken we een kopje (kruiden)thee, kunnen we gelijk even kennismaken. Daarna gaan onze gasten zich lekker opfrissen, ze slapen wat, schrijven in hun dagboek, verzorgen hun voeten, enz. Om 19.00 uur drinken wij een apéritief en aansluitend gebruiken wij samen de maaltijd.

De volgende ochtend ontbijten we al vroeg, zeker als het erg warm is, dan willen de pelgrims graag al vroeg gaan lopen, dit ivm de zon. Na het ontbijt brengen we ze naar de plek waar ze hun route willen vervolgen.

Wij willen graag een soort steunpunt zijn voor de pelgrims.

pelgrimweg
Zij kunnen bv. hun post naar ons laten sturen, we kunnen ze helpen wanneer ze geen Frans spreken en ze bv. een dokter nodig hebben, ze kunnen langer blijven om even uit te rusten of om welke reden dan ook. Wij staan op de website van Santiago. Tevens staan wij in de gids "Miam Miam Do Do" van Jacques Clouteau, en op zijn website chemindecompostelle.

 

terug

Back to top